Näätien helmikuun ensimmäinen koitos Kotkassa

Tammikuu oli menestyksekäs Näädille, kun seitsemästä ottelusta nokialaiset poistuivat pukukoppiin voitto hampaissaan kuudesti. Nouseva kuntokäyrä on tullut todellisesti tarpeeseen, kun Korisliigassa sijat 2-7 ovat vain parin voiton päässä toisistaan. Näädät (14 voittoa, 12 tappiota) on vielä seitsemännellä sijalla kärkkymässä nousua kohti kotietua, kun taas KTP on kahdeksantena 11 voitolla ja 15 tappiolla.

Joukkueet ovat tähän mennessä jakaneet voittonsa, kun molemmat joukkueet ovat hävinneet vieraissa. Kauden alkupuolella Näädät nappasi vierasvoiton Kotkasta 90-93, mutta joulun välipäivinä KTP oli parempi Nokialla loppulukemin 66-77. Juuri tuo KTP-tappio antoi alkusysäyksen Näätien hurjalle tammikuulle.

– Hankala vierasottelu taas edessä. Kotkan aggressiivisuuteen on pystyttävä vastaamaan ja 50/50 tilanteita pystyttävä voittamaan, BC Nokian päävalmentaja Ville Tuominen ennakoi.

KTP:llä on mutkia matkassa, kun kapteeni Michael Poundsille lätkäistiin kahden ottelun mittainen pelikielto Korihait-ottelun nahistelun jälkimainingeissa. Ilman kippariaan KTP nojaa vahvistusnelikkonsa Jermont Hortonin (11,8/5,5), Kenneth Simmsin (16,3/10,0), Mandell Thomasin (12,3/3,2/2,7 syöttöä) ja Deon Edwinin (13,6/5,3) varaan.

Kokoonpanon täydentävät Joni Herrala (3,0/1,8), Mikael Aalto (5,3/2,8), Ilmari Kallio (4,9/1,3), Janne Lehtoranta (1,8/1,4) ja Manuel Barnes (3,2/2,0). Selvää kuitenkin on, että vaikka Kotka joutuisikin pelaamaan kapealla rotaatiolla, niin päävalmentaja Ray Ailus on vuodesta toiseen piiskannut joukkueensa kovaan kuntoon – varsinkin Karhuvuoressa, jossa Kotka on voittanut tusinasta ottelustaan seitsemän.

Ottelun avausheitto pistetään ilmaan perjantaina 2. tammikuuta kello 18:30 ja on katsottavissa suorana lähetyksenä Fanseatilta.