Juan Davis Jr. vahvistamaan Näätiä ja Raholaa

BC Nokian Korisliiga-joukkueen harjoitusvahvuuteen ja Raholan Pyrkivän Divari B -joukkueen pelaajistoon liittyy 21-vuotias Juan Davis Jr. suoraan Troyn yliopistosta.

– Tarvitsimme harjoituksiimme neljännen ison pelaajan painimaan Dolen, Labon ja Maran kanssa, jotta pelaajat pääsevät päivittäin omille pelipaikoilleen eikä esimerkiksi Aapelin tarvitse leikkiä sisäpelaajaa. Lisäksi Juan on meille laadukas tuuraaja, jos isossa päässä sattuu loukkaantumisia, Näätien päävalmentaja Ville Tuominen kertoo.

Davis aloitti yliopistouransa East Mississippi Community Collegessa, josta hän siirtyi kahdeksi viimeiseksi kaudekseen Troyn yliopistoon, jossa hän pelasi kaksi kautta BC Nokia -kasvatti Shawn Hopkinsin kanssa. Lisäyhteytenä Troyn apuvalmentajana toimi pitkän uran Suomessa tehnyt ja Näätiä kaudella 1997/98 edustanut Marcus Grant.

– Hän on iso ja vahva ns. stretch-nelonen, joka pakottaa muut isot pelaajamme puolustamaan myös kaaren takana. Tämä simuloi treeneissä hyvin peleissä vastaan tulevia Nenosia, Ojalia, Kaunistoja ja Heinosia, Tuominen avaa.

– Sekä Shawn että Marcus kehuivat Juania huipputyypiksi, jolla on pastorin poikana hyvät käytöstavat ja kova työmoraali. Varsinkin tällaiseen rooliin tullessa myös kentän ulkopuoliset asiat vaikuttavat paljon, Tuominen lisää.

Seniorikaudellaan keskimäärin 7,1 pistettä ja 3,9 levypalloa tehtaillut Davis tulee vahvistamaan Raholan Pyrkivän Divari B -joukkuetta, jonka kanssa Näädillä on yhteistyösopimus.

– Davis on urheilullinen nelos- ja vitospaikan pelaaja, jolta löytyy myös kaukoheitto. Hän tuo meille viime kaudella uupunutta kokoa ja kovuutta vitospaikalle, Raholan päävalmentaja Juho Jaakkola kommentoi.

Näätien joukkueeseen kaudelle 2018/19 kuuluvat Davisin lisäksi Vuk Malidzan, Malcolm Bernard, Sean O’Mara, Niko Mattila, Daniel Dolenc, Aapeli Alanen, Teemu Sulonen, Aleksi Kantonen, Waltteri Mäkelä, Antti Ahonen ja Hugo Boman. Joukkuetta täydennetään vielä Dragan Labovicilla.