Voittoputkesta nauttiva Karhu Näätien keskiviikkovieraaksi

Neljä viimeistä otteluaan voittanut Kauhajoen Karhu Basket saapuu BC Nokian keskiviikkovieraaksi ystävänpäivänä 14. helmikuuta Nokian Palloiluhallille kello 18:30.

Korisliigan sarjataulukon kolmannella sijalla oleva Karhu on löytänyt lopullisesti pelinsä, kun huippupelaaja Gregory Mangano (16,3/9,1) palasi Kauhajoelle pelottelemaan vastustajia korin alla. Tällä hetkellä Jussi Laakson suojatit pelaavat neljällä noin kaksimetrisellä vahvistuksella, kun 208-senttisen Manganon lisäksi ulkomaalaiskvartetin täydentävät 201-senttiset Stephen Maxwell (15,5/7,9) ja Flenard Whitfield (14,5/6,4) sekä 198-senttinen Rene Rougeau (15,0/3,3). Takamies Marcus Allen (16,4/3,5) taas on pelannut edellisen pelinsä liki kuukausi sitten.

– Kauhajoki on nyt onnistunut isolla vahvistusnelikollaan neljän ottelun voittoputken arvoisesti, joten kova ja varsinkin isokokoinen haaste on edessä. Levypallopeli ja korien alla pärjääminen suuressa roolissa, BC Nokian päävalmentaja Ville Tuominen ennakoi.

Edellisen kerran Kauhajoki hävisi 16. tammikuuta Salon Vilpasta vastaan vieraissa – kuten jokainen Korisliiga-joukkue tällä kaudella. Voittoputkensa aikana Karhu on repinyt Kataja Basketin, Espoo Unitedin, Tampereen Pyrinnön ja Korihait.

Karhun sielun Bojan Sarcevicin (10,6/3,9/6,5 syöttöä) pelaaminen on keskiviikkona epävarmaa, mutta kauhajokelaisten kapea, mutta laadukas kokoonpano ei yhdestä miehestä kalpene liikaa. Lehtorannan veljekset Juho (5,3/2,6) ja Joonas (5,4/2,6) tuovat samankaltaisista piste- ja levypallokeskiarvoista huolimatta täysin eri juttuja parketille, Samuli Vanttaja (7,6/4,4) on luotettava suomalaissentteri ja Henri Kantonen (5,1/2,6) on väläytellyt potentiaaliaan useaan kertaan tällä kaudella.

Näädillä on käynnissä otteluohjelmaltaan haastava helmikuu ennen maajoukkuetaukoa. Edelliskerralla kotiyleisönsä edessä Näädät haukkasi Helsinki Seagullsin erinomaisella pelillä, mutta viikonloppuna nokialaiset hävisivät Vilppaalle vieraissa, vaikka peli olikin lupauksia antava Näätien kevätkunnosta.

Tervetuloa ystävänpäivänä Näätien kotiluolaan kannustamana kotijoukkue voittoon!