Hallitseva Suomen mestari Kataja Näätien sunnuntaivieraaksi

Korisliigan hallitseva mestari Joensuun Kataja Basket saapuu BC Nokian vieraaksi sunnuntaina 18. helmikuuta kello 17:00. Katajalle kyseessä on toinen Pirkanmaalla pelattu ottelu samana viikonloppuna, kun lauantaina joensuulaiset hävisivät Tampereen Pyrinnölle Pyynikillä.

Nyt jo on selvää, että voitokas tammikuu, joka poiki Dragan Labovicille Korisliigan kuukauden pelaajan palkinnon, ei ollut sattumaa. KTP:tä vastaan pelattu ottelu pyyhittiin pois historiasta ja täten Näädät on hävinnyt tämän vuoden puolella vain kaksi ottelua. Ennen helmikuun maajoukkuetaukoa otteluohjelma näytti vaikealta, mutta nokialaiset ovat jo napanneet neljästä kovasta ottelusta kaksi voittoa – ja kolmas on tarjolla sunnuntaina.

– Tavoitteena on jatkaa hyvää virettä ja päästä tauolle positiivisissa tunnelmissa, BC Nokian päävalmentaja Ville Tuominen kommentoi.

Eurokentillä Kataja on koonnut kannuksia, mutta vielä toistaiseksi kotoisessa Korisliigassa joensuulaisten peli on yskähdellyt. Loukkaantumisilla on suuri osa tässä leikissä, kun Alex Murphy ja Tommi Huolila olivat poissa Pyynikillä.

Kaikesta huolimatta Katajalla on yksi Korisliigan laajimmista kokoonpanoista, jota pari loukkaantumista eivät horjuta. Timothy Williams (14,2/6,5), Damier Pitts (16,1/3,4/6,2 syöttöä), Daniel Bejarano (10,9/6,8), Jarekious Bradley (15,4/6,4) höystettynä Susijengin Ilari Seppälällä (13,8/2,2/5,5) muodostavat voimakkaan nyrkin, jonka ympärille kasata roolipelaajat.

Vaikka Katajan kokoonpano ei vielä tätä kirjoittaessa ole julki, niin Pyynikillä peliminuutteja keräsivät myös Jesse Niemi (2,5/0,8), Atte Perttu (2,3/0,8), Mikael Kauhanen (2,8/1,2), Emil Djeen (2,8/1,3) ja Johannes Lasaroff (0,7/0,1).

Ottelun jälkeen Korisliiga siirtyy maajoukkuetauolle ja Näädät palaa takaisin sorvin ääreen kymmenen päivän päästä 28. helmikuuta Espoossa.