Nokian sunnuntai-illan viihteenä Kobrat ja Pyhä Riihelä

Hyvässä vireessä tammikuussa ollut BC Nokia pelaa haasteellisen pelin sunnuntaina kotikentällään, kun loukkaantumisista kärsivä Näädät saa vastaansa Kobrat Nokian Palloiluhallilla kello 17:00. Paluun Korisliiga-parketeille ottelussa tekee BC Nokian seuralegenda Timo Riihelä.

Nokialle tuli Jobin postia kahden kotipelin viikon ensimmäisessä ottelussa, kun liudallinen näätiä loukkaantui ja ovat poissa sunnuntain ottelussa. Lauantai-iltana näyttää siltä, että Leyton Hammonds, Eldar Skamo ja Ville Haapoja ovat poissa kokoonpanosta, mutta myös Niko Mattilan ja Dragan Labovicin pelaaminen on epävarmaa. Apuja saatiin kuitenkin läheltä, kun Näätien seuralegenda Timo Riihelä suostui vielä kerran laittamaan pelitossut jalkaansa Korisliiga-kentillä.

– Oman joukkueen terveystilanne määrittää suuresti, että miten ottelutaktiikka muotoutuu, BC Nokian päävalmentaja Ville Tuominen kommentoi.

Otteluun mennäänkin mielenkiintoisessa tilanteessa, kun Korisliigan kuntokäyrissä Näädät on kärkisijoilla. Tammikuussa pelatuista kuudesta ottelusta nokialaiset ovat poistuneet voittajina viidesti, mutta loukkaantumistilanne heittää huomisen esityksen nopanheitoksi.

Mutta eipä ole Lapuallakaan sen helpompaa. Sen lisäksi, että Kobrat vaipui Korisliigan pohjalle keskiviikkoisella Korihait-tappiollaan, niin myös Pohjanmaalla kokoonpano harveni. 20,3 pistettä, 5,6 levypalloa ja 3,2 syöttöä ottelua kohden tehtailevan Maurice Creekin pelaaminen on ennakkotietojen mukaan epävarmaa, kuten myös arvokkaan roolipelaaja Tuomas Viertolan (5,0/1,7). Juuri Creek ja Christopher Ortiz (16,7/6,9) ovat olleet tällä kaudella Kobrien torahampaat.

– Lapuan kovat yksilöt Creek ja Ortiz ovat omissa papereissa alleviivattuna, Tuominen kertoo.

Lapualaisten vahvistusnelikon täydentävät Terence Jennings (12,2/6,5) ja Stephen Croone (13,0/3,4/4,5 syöttöä). Jos Creek ja Viertola ovat poissa kokoonpanosta, niin myös lapualaisten perusrotaatio jää väljäksi, kun isoja minuutteja edellämainittujen lisäksi Kobrat-ikoni Jussi Turja (9,5/2,5), työmyyrä Panu Peltokangas (3,7/2,8) ja tulevaisuuden lupaus Perttu Blomgren (1,4/1,3).

Parhaimmillaan tai pahimmillaan, näkökulmasta riippuen, molemmat joukkueet ovat tilanteessa, jossa vähille minuuteille tavallisesti jäävät pelaajat saavat runsaasti näyttöpaikkoja. Joka tapauksessa nokialaiselle koripallofanille ottelu on pakko nähdä jo pelkästään Pyhän Riihelän paluun vuoksi.

Tervetuloa Palloiluhallille sunnuntaina!