Näädät palaa maajoukkuetauolta Espoon vierasottelun merkeissä

Erinomaisesti vuoden aloittanut BC Nokia palaa maajoukkuetauolta takaisin sorvin ääreen keskiviikkona 28. helmikuuta, kun Näädät matkustaa Espooseen Unitedin vieraaksi. Ottelu alkaa kello 18:30 ja on katsottavissa suorana lähetyksenä Fanseatilta.

Kun Näädät on kivunnut tasaisesti Korisliigan sarjataulukkoa ylöspäin kohti kotietua, niin United taistelee kaikin voimin pudotuspelipaikasta. Tällä hetkellä espoolaiset (12 voittoa, 19 tappiota) ovat vain yhden voiton päässä kahdeksannella sijalla majailevasta KTP-Basketista (13/18). Espoo ehti jo olla seitsemän ottelun mittaisessa tappioputkessa, mutta kurssi kääntyi ennen maajoukkuetaukoa Korihait-voitolla.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa, joista jokainen on päättynyt kotijoukkueen voittoon. Edellisen kerran Näädät ja United kohtasivat Nokialla tammikuun alussa, kun kotijoukkue pieksi vieraat 97-68.

– Tärkeintä olisi löytää pelivalmius ja oikea intensiteetti heti alusta mj-tauon jälkeen. Loukkaantumiset ja sairastelut haitanneet harjoittelua, mutta myös hieman uutta asiaa olemme pyrkineet pelaamiseen tuomaan. Ivey & Calhoun -parin vauhtia pyrimme hidastamaan, BC Nokian päävalmentaja Ville Tuominen kertoo.

Sarjanousijan peli oli jo divaritasolla vahvasti kokeneen Jeb Iveyn (17,0/2,7/4,9 syöttöä) ja pistetykki Omar Calhounin (19,9/5,0/2,5) harteilla. Vahvistusnelikon täydentävät Darious Moten (11,3/5,4) ja tuoreempi hankinta, vasta kaksi peliä Korisliigassa pelannut, sentteri Babatunde Alawoya (9,0/3,0).

Suomalaisista vaarallisimmat pelaajat ovat heittokoneet Samuel Haanpää (10,3/4,0) ja Okko Järvi (10,3/3,8). Rotaatiominuutteja pelaavat myös Lauri Toivonen (5,0/4,6), Jouko Järvinen (3,8/3,3/2,6) ja Topi Halme (3,2/1,3).

Ottelu alkaa Tapiolan Urheiluhallissa keskiviikkona 28. helmikuuta kello 18:30.