Näädät kalasti kotivoiton Korihaista

Kymmenen päivän pelitauolta parketeille palannut BC Nokia piti kotipesänsä puhtaana, kun Näädät päihitti Nokian Palloiluhallissa Uudenkaupungin Korihait 108-77 (45-34). Kotijoukkue karkasi viimeistään toisella puoliajalla, jolloin Näädät mätti taululle peräti 63 pistettä.

Vaikka läpi ensimmäisen puoliajan Korihait pysyi kintereillä, niin katsomoon asti oli aistittavissa, että kunhan Näädät kiristää edes hieman ruuvia oikealle, niin ero repeää vieraiden tavoittelemattomiin. Puoliajalla autokaupunkilaiset roikkuivat vielä kymmenen pisteen tuntumassa.

– Ennen peliä puhuttiin, että ei saa missään nimessä aliarvioida vastustajaa. Jos tässä liigassa lähtee takki auki pelaamaan, niin se voi kostautua. Tokalla puoliajalla tultiin hyvin peliin ja otettiin se tarvittava voitto, loukkaantumisen jälkeen parketille palannut Niko Mattila virkkoi.

Aapeli Alasen tulikuumana käynyt ranne, Devoe Josephin nopeasta läimäyttämä donkki, Mattilan kulmakolkki ja Dragan Labovicin tanssin jälkeinen kaukoheitto vetivät eron ensin kahteenkymmeneen, jonka jälkeen myllytys jatkui kohti kolmenkymmenen rajaa. Korihait joutui jatkuvasti toisessa päässä tyytymään vaikeisiin heittoihin ja voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä.

– Kuten Niko sanoi, niin ennen peliä puhuttiin, että yhtään ei voi lähteä takki auki. Puolustaa pitää aina, meidän hyökkäämisestä en ole ollenkaan huolissani ja tänään ei tarvinnutkaan. Me puolustimme kuten meidän pitää puolustaa kolmas ja toinen kymppi, ja se oli tänään tarpeeksi, BC Nokian päävalmentaja Ville Tuominen kertoi.

Tarkasti heittäneeltä (2p 57%, 3p 46%, 1p 94%) nokialaislaumalta viisi pelaajaa ylsi kaksinumeroisille pistelukemille: Leyton Hammonds (24/6) oli ominaiseen tapaansa takuuvarma, Devoe Joseph (14/6) upotti muutaman komean kolmosen, Labovic (18/8/5 syöttöä) jallitti puolustajiaan peliälyllään ja Vincent Council (12/4/11 syöttöä) pyöritti peliä kuten Korisliigan helmikuun pelaajan kuuluukin.

Ykkönen oli kuitenkin Alanen, joka lisäsi jälleen yhden huippupelin läpimurtokautensa tilastohistoriaan: lahtelaisduunari upotti seitsemästä kolmosestaan viisi 20 pisteen ja seitsemän levypallon iltapuhteessa. Nuorisosta Waltteri Mäkelä (4/2) käytti minuuttinsa tehokkaasti ja Antti Ahonen (3/0) nakkasi nuoren Korisliiga-uransa toisen kolmosen sisään.

Korihaiden tehokkaimmat olivat Sean O’Brien (20/12), Kevin Bracy-Davis (19/8), Kenney Funderburk (13/4) ja Matthew Gibson (11/2).

Näädät pelaa jo seuraavan kerran ylihuomenna perjantaina 16. maaliskuuta, kun nokialaisbussi käynnistyy kohti Kouvolaa kohtaamaan Kouvot.