Näädät kipusi Karhun ylitse ensimmäisen puoliajan turvin

Loistavan ensimmäisen puoliajan pelannut BC Nokia keräsi Kauhajoen Karhu Basketia vastaan kahdenkymmenen pisteen johdon, joka kantoi 84-72 (49-29) -kotivoittoon saakka. Näätien takuumiehet keskiviikkona olivat tupla-tuplan kerännyt Dragan Labovic, Leyton Hammonds ja Vincent Council.

Ensimmäinen puoliaika oli juuri sitä häikäisevän hyvää Näätiä, jota tämän vuoden puolella nokialaisyleisö on tottunut kannustamaan. Pallo liikkui rivakasti hyökkäyspäässä, pallo löysi nailonin lävitse tarkasti ja puolustuksessa Karhu ei päässyt jylläämään vahvuuksillaan.

– Karhu pelasi isolla viisikolla ja me saimme sumputettua korin alustan. Hyökkäyksessä saimme pallon liikkeelle tarpeeksi, mentiin sisään, syötettiin ulos ja oli paljon positiivisia juttuja, BC Nokian päävalmentaja Ville Tuominen kertoi.

Council säväytti rytminvaihdoksillaan monta kertaa, Aapeli Alanen antoi jokaisen hikipisaransa joukkueensa eteen ja Labovic komensi sekä sisällä että kauempana. Karhulta loppui tila ja aika, kun Näädät pääsi puoliajalle kahdenkymmenen pisteen johdossa.

Puoliajan jälkeen Kauhajoki pisti kentälle ehkä senteissä lyhyempiä, mutta kintuistaan vikkelämpiä pelaajia. Vauhti paransi vieraiden pelaamista, mutta Näädillä pysyi paketti kasassa pitkälle päätösneljänneksen loppumetreille saakka. Kotiyleisö joutui hetken pureskelemaan kynsiään, kun Näädät menetti palloa ja jätti palaamatta puolustuspäähän. Varsinkin vieraiden Stephen ”Clubber Lang” Maxwell (18/9) pääsi temmeltämään korin läheisyydessä mielensä mukaan.

Karhun kiri ylsi kahteentoista pisteeseen asti, mutta Näätien puolustus kesti kavennusyritykset ja 32 sekuntia ennen loppusummeria Council löi hyppyheitollaan viimeisen naulan vieraiden arkkuun.

– Ilmeisesti emme ole olleet tarpeeksi johtoasemassa tällä kaudella, kun se tuntui niin vaikealta, Tuominen hymyili ottelun jälkeen.

17 pistettä ja 10 levypalloa rynninyt Labovic, mallikkaasti jälleen peliä johtanut Council (16/6/9 syöttöä) sekä alaraajavammasta kärsivä Hammonds (18/4) olivat Näätien pistevitja. Tukea toivat kaksinumeroisille pistelukemille yltäneet Devoe Joseph (13/3) ja muutaman sulavan post-liikkeen esitellyt Daniel Dolenc (10/3).

– Viimeistä neljää minuuttia lukuun ottamatta Vincent oli aivan loistava. Hän rytmitti hyökkäystä, pisti palloa liikkeelle ja teki itse kovan korin, kun sitä tarvittiin.

Maxwellin lisäksi Karhun pisteistä vastasivat Henri Kantonen (11/5) ja Bojan Sarcevic (10/3). Sentteri Gregory Mangano taas jäi vain neljään pisteeseen, mistä Tuominen jakoi kunnian Hammondsille.

– Leyton teki todella hyvää duunia Manganon puolustamisessa. Mangano on Labovicin tyylinen haaste: iso pelaaja, joka mieluummin poppaa palloskriineistä ja heittää kolkkia. Hän ei ole helppo match up kellekään.

Näädät jatkaa kotiyleisönsä edessä sunnuntaina, kun Nokialle vieraaksi saapuu Kataja Basket.