Näädät veti pidemmän korren siipirikkoisten kamppailussa

BC Nokia nappasi tammikuun kuudennen voittonsa seitsemästä pelistä, kun kaksi loukkaantumisista kärsivää joukkuetta kohtasivat sunnuntaina Nokialla. Näädät voitti vaihderikkaiden hetkien jälkeen Kobrat 88-78 (46-38).

Näätien hyökkäyspeli lähti lentoon toisella neljänneksellä Devoe Josephin osuessa neljästi kaaren takaa, mutta tuloksellisesti lopullinen irtiotto tapahtui kolmannella neljänneksellä. Kobrat pääsi jo hetkellisesti ohitse puoliajan jälkeen, mutta Näätien kuonot pysyivät pystyssä.

Kotijoukkueen pallonliike oli parhaimmillaan yleisöä kohahduttavaa, kun nokialaiset löysivät alati joukkuetoverinsa paremmasta heittopaikasta. Dragan Labovic myllersi sekä sisällä että kaukana, Joseph upotti kaukoheittonsa ja Niko Mattila ajoi oikealle kädelle venyttäen eron kymmeneen pisteeseen.

Kobrat haki henkeä aikalisältä, mutta Näädät löi lisää löylyä kiukaaseen. Vincent Council pääsi puolustajastaan ohitse rytminmuutoksien kautta ja päätti neljänneksen täyden vauhdin hyppyheittoon ja tilanteeseen 73-55 summerin soidessa.

Päätösneljänneksellä Kobrat onnistui horjuttamaan Nokian johtoa paikkapuolustuksella, kun läkähtyneet Näädät sutivat helpotkin heittonsa ohitse. Vieraat nousivat parhaimmillaan kahdeksan pisteen päähän 79-71, mutta konkarikaksikko Labovic-Council pitivät huolen, että sarjapisteet pysyivät Nokialla.

Lähtökohdat olivat molemmille joukkueille vaikeat. Leyton Hammonds, Eldar Skamo ja Ville Haapoja olivat sivussa loukkaantumisten vuoksi, mutta vielä peliin mentäessä epävarmat Labovic ja Mattila hoitivat tonttinsa mallikkaasti. Kobrien leirissä taas pelaajavalmentaja Ville Turjan mukaan vielä bussissa varmoja pelaajia oli viisi.

– Ensimmäinen neljännes oli juuri niin sekavaa kuin voi olettaa. Ei olla harjoiteltu 5-5 keskiviikon jälkeen ja Niko Mattila kuukauteen. Labovic ei ole keskiviikon jälkeen treenannut, mutta kokeili pelata ja hyvin pelasikin. Tosi rikkonainen valmistautuminen, BC Nokian päävalmentaja Ville Tuominen kertoi.

– Tokalla ja kolmannella jaksolla kavennettiin peluutusta, kun selvisi, että epävarmat pelaajat pystyi pelaamaan. Ne olivat ehjiä jaksoja olosuhteisiin nähden. Kobrat veti paikkapuolustuksen neljännen neljänneksen alkuun ja heitimme vapaita heittoja ohitse. Ihan hyvin pää pysyi kuitenkin kasassa, saimme muutaman stopin ja onnistumisen hyökkäyspäässä.

Näätien voiton takuumiehet olivat Labovic (19/8), Council (19/6/3 syöttöä) ja Joseph (19/1/4). Aapeli Alanen (9/7) pelasi myös oivan pelin, vaikka joutui pelaamaan itselleen vierasta nelospaikkaa, kuten myös post-jyrä Daniel Dolenc (12/6). Niko Mattila (7/2) taas teki paluun parketille liki kuukauden tauon jälkeen.

– Jollei meillä olisi ollut loukkaantumishuolia, niin Nikon paluu olisi mennyt ensi viikolle. Niko kuitenkin pystyi auttamaan joukkuetta ja pelasi hyvät minuutit. On rajua mennä liigakekkereihin ilman yhtään 5-5-tapahtumaa kuukauteen, mutta Niko hanskasi sen hyvin, Tuominen kertoi.

Nähtiinpä kentällä myös Waltteri Mäkelä (0/1), joka haki ennakkoluulottomasti hyökkäyslevypallon heti kentälle päästyään. Kentällä pyörähti myös seuralegenda Timo Riihelä (0/1), joka tuli auttamaan loukkaantumissumasta kärsivää näätälaumaa.

– Oli mukava pyörähtää muutama minuutti kentällä. Näädillä on ollut haastava viikko, joten tulin tuurailemaan. Vauhtia tuntui olevan enemmän kuin 35-vuotiaiden sarjassa, Riihelä hymyili.

Kobrat pelasivat myös vajaalla kokoonpanolla, mutta lapualaiset kaatuivat saappaat jalassa. Taitavat Christopher Ortiz (20/9), Stephen Croone (16/3/5) ja Kobrat-ikoni Jussi Turja (19/1) ylsivät vierailta kaksinumeroisille pistelukemille.

Vastoinkäymisistä huolimatta Näädille voitto oli tammikuun kuudes seitsemästä ottelusta. Kahden kotiottelun viikko päättyi myös hienosti kahteen voittoon.

– Vaikka kaksi voittoa tulikin, niin toivottavasti tällaista viikkoa ei tule toista, Tuominen huohahti.