Näädät maajoukkuetauolle Kataja-voitto kainalossa

BC Nokia jatkoi voitokkaiden kotiotteluidensa sarjaa, kun Näädät päihitti Nokialla hallitsevan Suomen mestarin Kataja Basketin 98-76 (53-35). Näädät ovat nyt voittaneet jokaisen kotiottelunsa vuonna 2018.

Loukkaantumisten takia Kataja oli haavoittuvainen sisältä ja Näädät tuputti palloa ahnaasti korin läheisyyteen Dragan Labovicille. Serbian härkä oli fiksu joko mörssäten korin yhtä puolustajaa vastaan tai tarjoillen vapauttavia syöttöjä nokialaisheittäjille tuplauksen iskiessä.

– Tiesimme, että Katajalla on poissa isoja pelaajia, joten pyrimme käyttämään sitä hyväksemme. Siinä myös onnistuttiin, BC Nokian laituri Aapeli Alanen kertoi.

Puoliaikaan mennessä Näädät onnistui kasamaan 18 pisteen, jota Kataja lähti kirimään kolmannella neljänneksellä. Vieraat pääsivät pariin kertaan 14 pisteeseen, mutta Näätien kovat yksilöt vastasivat huippusuorituksella kerta kerran jälkeen.

– Puoliajalla puhuttiin, että mieluummin tapetaan peli kuin päästetään Kataja mukaan. Sitä oli silti vähän ilmassa, mutta onneksi meiltä löytyy kovia yksilöitä kuten Joseph, joiden suorituksen lopulta tappoivat pelin, BC Nokian päävalmentaja Ville Tuominen virkkoi.

Päätösneljänneksellä kotiyleisö sai vielä hetken pureskella kynsiään, kun Atte Pertun heittopeli toi Katajan vielä kerran 11 pisteen päähän 76-65. Näädät vastasi, kun Vincent Council otti homman haltuun jaellen joukkuetovereilleen pari namupassia, joista toisen leikkaavalle Alaselle, jota jouduttiin rikkomaan epäurheilijamaisen virheen arvoisesti. Samassa pallonhallinnassa Näädät onnistui vielä korinteossa ja ero hiveli jälleen 20 pistettä.

Viimeiset minuutit nuoret pelaajat Waltteri Mäkelä ja Antti Ahonen pääsivät irti parketille. Ahonen heitti ensimmäisen Korisliiga-pisteensä kolmosella kulmasta ja Mäkelä hetkeä myöhemmin säkitti sisään Ahosen syötöstä lähes samoilta jalansijoilta kakkosen jalat viivalla.

Näätien ykkösnyrkki oli Joseph (24/1), joka heitti kuusi kolmosta sisään yhdeksästä yrityksestä, Labovic (18/7/4 syöttöä), kolmetoista syöttöä jakanut Council (8/3), takuuvarma Leyton Hammonds (11/7), rakkikoira Alanen (11/9) ja 15 pistettä rouhinut Daniel Dolenc.

Katajalla oli vaikea peli, jossa tilastojen perusteella parhaiten onnistuivat Timothy Williams (24/12), Damier Pitts (14/0/5 syöttöä) ja Ilari Seppälä (9/2/5).

Näädät nauttii nyt maajoukkuetauosta, kun seuraavan kerran nokialaiset palaavat sorvin ääreen 28. helmikuuta Espoo Unitedia vastaan vieraissa.