Näädät voi palata kuono pystyssä Salosta

BC Nokia hävisi saappaat jalassa Korisliigan kärkijoukkue Salon Vilppaalle Salohallissa 98-91 (55-36). Muuten erinomaisesti pelanneiden Näätien Akilleen kantapääksi koitui toinen neljännes, jonka kotijoukkue vei 29-10.

Harvoin voi sanoa, että joukkue häviää ottelun, kun heittää yhdeksäntoista kolmosta sisään 56% tarkkuudella, mutta juuri niin kova joukkue Vilpas on tällä hetkellä. Salo vastasi tulikuumaan tulikuumalla laittamalla nailonista lävitse saman määrän kolmosia – vaikkakin kehnommalla 48% tarkkuudella. Mutta tarinapa on tämä: Salohallissa ei ole vierasjoukkue lähtenyt kotimatkalle runkosarjassa jo yli vuoteen.

Näädillä ei kuitenkaan jäänyt mitään hävettävää. Tasaisen ensimmäisen neljänneksen jälkeen toisella neljänneksellä tapahtui notkahdus, jonka kotijoukkue käytti hyväkseen vieden kymmenminuuttisen 29-10.

– Toisella neljänneksellä Salo löi meille luun kurkkuun. Toteuttamisemme hajosi, tuli pallonmenetyksiä ja puoliaikaan mennessä Salo oli tehnyt 16 pistettä meidän menestyksistämme, BC Nokian päävalmentaja Ville Tuominen kertoi.

Tästä lähtien Näädät oli takaa-ajaja, joka kiri mainion hyökkäyspään toteutuksen ja kirurgintarkan heittopelinsä myötä vielä kylkeen kiinni. Dragan Labovic, Devoe Joseph ja Vincent Council upottivat tylyjä kolmosia sisään puolustajiensa estelyistä huolimatta, mutta toisella neljänneksellä annettu etumatka oli liikaa kurottavaksi.

Vieraiden yhdeksästätoista kolmosesta kuusi oli Labovicin (25/5), viisi Josephin (20/2) ja kolme Councilin (19/6/11 syöttöä) käsialaa. Lähimpänä kaksinumeroisia kolmikon lisäksi Näädiltä kävivät Eldar Skamo (8/3) ja vain kahdeksan minuuttia pelissä koetun loukkaantumisen vuoksi pelannut Leyton Hammonds (7/2).

– Olen ylpeä jätkistämme varsinkin Hammondsin jouduttua sivuun. Aaron Jones pystyy puolustuksessa hallitsemaan kolmen sekunnin aluetta, mutta meillä on siihen varmasti liigan vaikein match up, Labovic. Kun tuon kokoinen kaveri tekee kaaren takaa 18 ja kaaren sisältä neljä pistettä, ei se ole varmasti miellyttävin match-up Jonesille, Tuominen saneli.

Vilppaan etevimmät olivat 10 pistettä, 4 levypalloa ja 11 syöttöä hatustaan taikonut Teemu Rannikko, Jaylon Brown (23/1), Juho Nenonen (16/4) ja Javontae Hawkins (18/5).

Näätien savotta jatkuu jo ensi keskiviikkona 14. tammikuuta, kun Nokian Palloiluhallille saapuu Karhu Basket Kauhajoelta.