Näädille kirvelevä tappio Kotkasta

BC Nokia kärsi tappion helmikuun ensimmäisessä ottelussa Kotkassa, kun KTP-Basket vei vaiherikkaiden tapahtumien jälkeen 88-86 (43-44) -voiton. BC Nokia jätti protestin ottelusta.

Vajaa seitsemän minuuttia ennen loppua Näädät johti ottelua 64-78. Kotijoukkueen Kenneth Simms, Manuel Barnes ja Mandell Thomas nostattivat KTP:n hurjaan loppukiriin, joka poiki ensin tasoituksen ja lopulta yhden pisteen johdon 85-84 Kotkalle viimeisellä minuutilla.

Joni Herralaa rikottiin levypallotilanteessa ja entinen nokialainen säkitti yhden kahdesta vapaaheittoviivalta, mutta irtopallosta hän rikkoi Aapeli Alasta, joka taas tasoitti ottelun. KTP:n Thomas pyöri kuin väkkärä kohti koria ja heitti levyn kautta kotijoukkueen kahden pisteen päähän 88-86.

Näädille jäi vajaat kaksi sekuntia aikaa joko voittoheittoon tai tasoitukseen. Sivurajakuviossa pallo toimitettiin Dragan Labovicille korin alle, joka nosti tasoituksen…

… mutta pelikello ei lähtenyt käyntiin. Fanseatin kuvan ja äänen perusteella toimitsijat soittivat summeria ennen pallon päätyistä kentälle, mutta tuomarit eivät viheltäneet peliä poikki. Tuomarien torikokouksen jälkeen tilanne uusittiin ja Councilin kaukaa lähtenyt kolmonen jäi vajaaksi.

– Minulle on pienestä asti opetettu, että vihellykseen asti pelataan. Vihellystä ei kuulunut, pallo meni koriin, mutta silti otettiin uudestaan, BC Nokian päävalmentaja Ville Tuominen kommentoi ottelun jälkeen.

– Kotka nosti aggressiivisuutensa sille tasolle, mille he pystyvät. Me teimme huonoja valintoja ja KTP juoksi niistä nopeita. Kotka ansaitsi tulla peliin mukaan, enkä kiistä etteikö KTP olisi ansainnut voittoa, mutta tuo loppu jäi kaivelemaan.

Näätien pisteistä perjantaina vastasivat Labovic (17/8), Council (19/3/12 syöttöä), Devoe Joseph (14/2/4) ja jälleen erinomaisen pelin pelannut Alanen (18/5). Kotkan vaarallisimmat olivat Thomas (25/4/5), Simms (15/10), Barnes (14/4) ja Deon Edwin (10/7/4).