Näädille komea voitto Seagullsista kotona

BC Nokia jatkoi voitokkaiden kotiotteluidensa sarjaa pieksemällä Korisliigan sarjakakkosen Helsinki Seagullsin Nokian Palloiluhallissa 85-75 (45-33). Näädät puolustivat neuvokkaasti tulivoimaisen stadilaisjoukkueen kumoon ehjässä kokonaisuudessa.

Aikaisemmin tällä kaudella Näädille myrkkyä ollut Remy Abell tasoitti viisi minuuttia ennen loppusummeria ajollaan tilanteeseen 71-71. Vastoinkäymisistä talven kuluessa oppinut BC Nokia ei antanut kuitenkaan tämän härnätä, vaan Näädät nosti kuononsa pystyyn, puki työhaalarit ylleen ja iski käpälänsä mutaan.

Aapeli ”Kaapelinpalanen” Alanen ja kolmosessa rikottu Leyton Hammonds vetivät eron neljään vapaaheittoviivalta, kunnes vikkeläkinttuinen Vincent Council pisti puolustajansa kompastelemaan omiin jalkoihinsa kädenvaihdollaan ja nousten kolmoseen, jolla ero venyi seitsemään pisteeseen 78-71. Seagullsin aikalisän jälkeen Daniel Dolenc ja Dragan Labovic venyttivät eroa entisestään korin läheisyydestä, kunnes Alanen ajoi laidasta kohti koria veivaten voiton lopullisesti Näädille.

– Aapelilla ei kaukoheitot uponnut, niin hän malttoi harhauttaa ja ajaa kohti rautaa kovaan koriin. Nuori mies kehittyy koko ajan, päävalmentaja Ville Tuominen nosti hattua suojatilleen ottelun jälkeen.

Näädät ehti jo kerätä 16 pisteen johdon kolmannella neljänneksellä, mutta sinnikäs Seagulls kiri päätösneljänneksellä eron tasoihin. Vieraiden kirivaiheessa Näätien heitot kolisivat järjestään raudoissa.

– Saimme siinä vaiheessa ihan hyviä heittoja, mutta ne vain menivät ohitse. Jos niistä muutama olisi mennyt sisään, niin sitä kiriä ei välttämättä olisi tullut. Tällä kaudella olemme huonoina jaksoina laittaneet pään maahan ja lopettaneet puolustamisen, mutta tänään sitä ei tapahtunut.

– Kokonaisuutena olen todella tyytyväinen. Pelasimme ehjän pelin varsinkin puolustuksellisesti. Meillä oli ihan selkeä idea, että mitä Seagullsille annetaan ja toteutimme suunnitelmaa. Se, että onnistumme pitämään Seagullsin tasoisen joukkueen niin, että heidän korkeimman jakson pistemäärä on 21 pistettä, kertoo että peli pysyi aika hyvin kasassa.

Puuparketin kuningas keskiviikkona oli Labovic (29/4), jota ei pystynyt pysäyttämään edes Susijengin luottosentteri Tuukka Kotti. Labovic pyörähteli korin läheisyydessä hämmentävällä vikkelyydellä ja säkitti nailonista lävitse kolme kolmosta neljästä yrityksestä. Council (17/5/6 syöttöä) kohahdutti monet kerrat kotiyleisöä rytminvaihdoksillaan ja And1 Mixtapeista revityillä kädenvaihdoillaan. Tästä huolimatta Tuominen painotti Councilin kasvua joukkueen johtajana.

– Vince on nostanut profiiliaan johtajana. Samat numerot hän on tehnyt jokaisessa pelissä. Hän on enemmän läsnä jokaisessa joukkueen tapahtumassa, puhuu enemmän ja on oikeasti johtaja. Ratkaisuhetkillä hän piti homman järjestyksessä.

Näätien muut onnistujat olivat Dolenc, joka puski 12 pistettä ja neljä levypalloa sekä tyylikkään eleetön ja varma Hammonds (11/7/4 syöttöä). Seagullsilta Jermaine Marshall (19/5) upotti vaikeitakin heittoja sisään saaden tulitukea mm. tupla-tuplan veistelleeltä Kotilta (14/10), Abellilta (12/4) ja Michael Caffeylta (14/3).

Näädillä on edessä ennen maajoukkuetaukoa vielä kolme kivenkovaa ottelua, joista seuraavassa nokialaiset matkustavat Korisliigan kärkipaikkaa pitävän Salon Vilppaan vieraaksi ensi lauantaina.