Pyrinnölle Pirkanmaan herruus, Näätien kotitaika murtui

BC Nokia hävisi Korisliiga-kauden neljännen Pirkanmaan paikalliskamppailun Tampereen Pyrinnölle Nokialla loppunumeroin 90-95 (44-42). Samalla Näädät hävisi ensimmäisen kotiottelunsa vuonna 2018.

Kotijoukkueen kannattajat pääsivät astelemaan makkarajonoon hymyssä suin, kun Näädät nappasi harvinaisella viiden pisteen hyökkäyksessä 44-42-johtoaseman puoliajalle. Dragan Labovic paini korin alla puolet pienempää Antero Lehtoa vastaan ja kotijoukkue pyöritti palloa kaarella yrittäen löytää syöttölinjan. Pyörityksessä Leyton Hammondsille avautui kolmospaikka, joka meni sisään ja samassa tilanteessa Lehto tönäisi levypallotilanteessa Korisliigan kuningasta virheen arvoisesti.

Hammondsin kolmonen sisään, joukkuevirheiden myötä Labovicille kaksi vapaaheittoa ja Näädät kahden pisteen johdossa puoliajalle. Vielä kun tähän lisättiin Pyrinnölle jälkimainingeissa tuomittu tekninen virhe, niin Näädillä oli ottelun avaimet käsissään.

– . Etsikkoaika oli kolmannen neljänneksen alussa ja se olisi pitänyt käyttää. Pyrinnön voittaakseen pitää pelata omilla ylärajoilla, BC Nokian päävalmentaja Ville Tuominen kertoi.

Toisin kävi: harvinaisesti Labovic heitti tekuvaparinsa ohitse, Näädät suti potentiaalisen lay-upin menetykseksi ja toisessa päässä korisukka viuhui. Nokia sähläsi ja Pyrintö pelasi läpi neljänneksen niin hyvää koripalloa, että jokaista joukkuetta varmasti hirvittää ajatus tamperelaisista pudotuspelivastustajana.

Päätösneljänneksellä Pyrinnön johdon keihäänkärki oli 18 pistettä, mutta paikallispelejä ei noin vain luovuteta. Näädät rehki hartiavoimin viimeisillä minuuteilla eron alle kymmeneen pisteeseen, mutta kellosta loppui aika kesken perinteisessä viimeisten minuuttien kissa ja hiiri -leikissä.

– Pyrinnölle onnittelut ja he olivat juuri tuon verran parempia. Jouduttiin pelaamaan paikkaa aika paljon tänään ja Pyrintö rokotti meitä aika suvereenisti kuten hyvät joukkueet tekee, kapteeni Henri Hirvikoski kertoi.

Näätien pisteykkönen oli samettisilla käsillä hurjat 35 pistettä ja viisi levypalloa tehtaillut Labovic, jota vierasjoukkue joutui rikkomaan peräti kymmenen kertaa. Pistetaakkaa kantoivat myös takuuvarma Leyton Hammonds (19/10/2 torjuntaa) sekä Devoe Joseph (20/5/4 syöttöä). Vincent Council (5/2) taas pyöritti Näätien hyökkäystä 11 syötön arvoisesti.

Pyrinnön etevin oli 17 vapaaheittoa rynninyt Brian Asbury (26/6), jonka lisäksi kaksinumeroisille pistelukemille ylsivät Lehto (12/4), Juan’ya Green (10/2/5 syöttöä), Osku Heinonen (10/2), Devonne Giles (10/8) ja Topias Palmi (11/0).

– Meidän isoin ongelma oli, että meillä ei ole Pyrintöä vastaan yhtään match-upia, jonka voittaisimme jatkuvasti. Toki Labovic pystyy tekemään koreja Gilesia vastaan, mutta se imee energiaa – varsinkin kun Daniel Dolenc puuttuu kokoonpanosta, Tuominen kertoi.

Tappion myötä Pyrintö vei tämän kauden runkosarjassa Pirkanmaan kuninkuuden puhtaasti 4-0. Seuraavan kerran Näädät pelaa kymmenen päivän päästä 14.3. kotikentällään Korihaita vastaan – jollei tälle tauolle päätetä pelattavaksi uusittavaa vieraspeliä KTP-Basketia vastaan.