Näätien vilkas kevätkausi käynnistyy keskiviikkona Korihaita vastaan

Kahden pitkän pelitauon jälkeen BC Nokia palaa todellisesti takaisin sorvin ääreen keskiviikkona 14. maaliskuuta, kun Näätien vieraaksi saapuu Uudenkaupungin Korihait. Kahdeksan peliä seuraavaan kolmeen viikkoon pelaava Näädät ottaa mittaa Korihaista huomenna keskiviikkona kello 18:30 Nokian Palloiluhallissa.

Tällä hetkellä ei kai ole kysymystäkään siitä, että kuinka kovassa vireessä Näädät ovat. Tammikuu oli loistava, helmikuu ei jäänyt kauaksi taakse ja maaliskuun ainoassa pelissä vaikea Tampereen Pyrintö vei sarjapisteet Nokialta. Myös Näätien toimiston palkintokaappiin on kertynyt täytettä, kun Dragan Labovic pokkasi tammikuun pelaajan palkinnon itselleen ja helmikuun pelaajaksi julkistettiin Näätien pelinrakentaja Vincent Council.

Mutta nyt sekä maajoukkuetauko että sarjaohjelman luoma kymmenen päivän lepo on ohitse ja on aika laittaa työhaalarit päälle kevään loppurutistusta varten.

– Ottelutauot takana ja nyt edessä 8 peliä kolmeen viikkoon. Valitettavasti Danielin (Dolenc) vamma pitää hänet vielä sivussa ja vaikeuttaa tekemistämme, mutta muuten uskon akkujen olevan täynnä viimeistä puristusta varten. Oleellista taas löytää oikea pelirytmi ja intensiteetti tauon jälkeen, BC Nokian päävalmentaja Ville Tuominen kertoo.

Näätien keskiviikkovieraaksi saapuu Korihait, joka majailee Korisliigan pohjissa Lapuan Kobrien kanssa tasapisteissä. Korihait on tällä hetkellä seitsemän ottelun mittaisessa tappioputkessa ja pelaa jokaisen ottelun veitsi kurkulla ajatellen sarjaputoamisen asettamaa uhkaa.

Uudessakaupungissa vahvistusrintamalla on ollut vilkasta, kun ovista on tullut ja mennyt pelaajia viljalti. Päävalmentajan pallikin vaihtui marraskuussa Loimaalla ja Lapualla kannuksiaan keränneeksi Damion Dantzleriksi.

Yhtä kaikki, Korihaiden tämänhetkisen nelikon muodostavat Kevin Bracy-Davis (16,0/5,3), kertaalleen jo joukkueen kokoonpanosta poistunut Kenney Funderburk (9,3/3,3), läpi kauden pelannut uskollinen sotaratsu Sean O´Brien (14,2/7,2) sekä Korisliiga-konkari Matthew Gibson (9,2/4,6/6,3 syöttöä).

Suomalaisista pahinta jälkeä tällä kaudella on tehnyt Marius van Andringa (11,1/1,6), jonka tarkka ranne on heittänyt tällä kaudella kolmoset 41,3% tarkkuudella. Roolipelaajina paikkansa täyttävät mm. Teemu Sulonen (6,9/1,5), Vesa-Pekka ”Laineen Vesku” Laine (2,8/1,1), Eero Lehtonen (3,1/1,3) ja pelikunnoltaan keskiviikoksi epävarma Justus Kilpinen (5,6/2,4).

Positiivisena uutisena Korihaiden leirissä on nähty Mikael Herbertin (3,8/2,0) paluu pitkän loukkaantumisen jälkeen parketeille. Vielä pelirytmiään etsivät Herbertin lisäksi Korihait on saanut merkittävän lisäyksen kokoonpanoonsa, kun FoKoPossa Divari A:ta tahkonnut Markus Molenius (8,7/4,0) hankittiin kevätkauden suomalaisvahvistukseksi.

Tervetuloa keskiviikkona 14. maaliskuuta kello 18:30 Nokian Palloiluhallille kannustamaan Näädät voittoon kohti kotietua!