Nimivahva Seagulls Näätien keskiviikkovieraaksi

BC Nokia palaa kotiyleisönsä eteen reilun viikon tauon jälkeen, kun Näädät saa vieraita pääkaupungista Helsinki Seagullsin muodossa. Ottelu alkaa Nokian Palloiluhallissa keskiviikkona 7. helmikuuta kello 18:30.

Vaikka Seagulls kärsi pitkään loukkaantumisista, niin pääkaupunkiseudun ylpeys on raivannut vastoinkäymisistä huolimatta itsensä Korisliigan kakkospaikalle heti Salon Vilppaan taakse. Mutta se ei ole ihmekään, koska Seagulls pystyy parhaimmillaan pistämään parketille kokoonpanon, jossa riittä nimimiehiä penkille saakka.

Helsinkiläisten suomalaiskaarti itsessään on vahva, kun päävalmentaja Mikko Larkaksella on heittää kentälle Susijengi-pelaajat Tuukka Kotti (12,1/9,1) ja Antti Kanervo (13,7/2,8). Kanervon ollessa yksi tasavallan etevimmistä heittäjistä, niin Kotti on todellinen yli kahdensadan maajoukkueottelun teräsmies. Teräsmiehet eivät Seagullsilta siihen lopu, koska kokoonpanosta löytyy myös 761 Korisliiga-ottelun Timo Heinonen (9,7/4,4), joka tuntuu Kotin tapaan vanhenevan kuin viini.

Vahvistusrintamalla Michael Caffey (10,1/2,4/4,5 syöttöä) hankittiin korvaamaan vuodenvaihteen jälkeen Derek Jacksonin, mutta vaarallisimmat pisterohmut Seagullsin riveissä ovat heittäjä Jermaine Marshall (16,8/3,4) ja kahdesti Näätiä vastaan 26 pistettä säkittänyt Remy Abell (12,7/2,9). Kayel Lockea ei nähdä keskiviikkona pelaamassa, sillä hänen paikkansa rosterissa on ottanut tuore hankinta Melsahn Basabe, joka on Seagullsille tuttu jyrä jo parin kauden takaa.

– Kauden haastavimman viikon ensimmäisessä testissä vastassa Seagulls. Hyökkäyksen toteutuksen on oltava todella korkealla tasolla, sillä Seagullsin joukkuepuolustus Tuukka Kotin johdolla on sarjan ehdotonta eliittiä ja he rankaisevat jokaisesta huonosta valinnasta nopealla hyökkäyksellä, BC Nokian päävalmentaja Ville Tuominen ennakoi.

Seagulls on vienyt joukkueiden väliset kaksi kamppailua tällä kaudella. Joulukuun alussa helsinkiläiset kävivät ryöstöretkellä 85-89 Nokialla ja ennen joulua Seagulls voitti jännien vaiheiden jälkeen 76-74 Töölön Kisahallissa.

Jos historia antaa minkäänlaista osviittaa tulevaisuudesta, niin myös keskiviikkona on odotettavissa tiukka matsi, joka ratkeaa vasta kalkkiviivoilla. Tervetuloa Nokian Palloiluhallille kannustamaan Näädät voittoon!