Näädillä loukkaantumishuolia, Timo Riihelä palaa kokoonpanoon

Loukkaantumisista kärsivä BC Nokia saa apua läheltä, kun Näädät-legenda Timo Riihelä, 37, tekee paluun Korisliiga-kentille vuoden tauon jälkeen. 193-senttinen Riihelä pelasi edellisen kerran Näädissä pronssiin päättyneellä kaudella 2015/16.

– Ison pään loukkaantumistilanne (Skamo, Haapoja, Labovic, Hammonds) ei paljon naurata ja siihen sitten vielä Niko Mattila listan jatkoksi, niin aika vaikeassa paikassa ollaan. Onneksi apua sentään löytyi läheltä, kun Timo suostui laskeutumaan BC Lepin paidasta ”farmijoukkueeseen”, BC Nokian päävalmentaja Ville Tuominen kertoo.

– Timo on hyvässä kunnossa, joten hän pystyy meitä kokemuksellaan varmasti auttamaan ja nyt pakon edessä jopa nelospaikalla. Hieno saada legenda mukaan remmiin, vaikka olosuhteet eivät aurinkoisimman olekaan.

”Pyhä” Riihelä on varmasti jokaiselle nokialaiselle tuttu pelaaja jo kolmelta vuosikymmeneltä. BC Nokian paidassa Riihelä on pelannut kuusi kautta Korisliigassa ja kahdeksan miesten ykkösdivisioonassa, jossa hänet valittiin kahdesti vuoden pelaajaksi.

Jo edellisen paluunsa pronssikaudeksi Riihelä teki kesken kauden, kun Näätiä vaivasivat loukkaantumiset. Tämän jälkeen Riihelä ehti jo pistää pääsarjatossut naulaan, mutta on pelannut tällä kaudella 35-vuotiaiden SM-sarjaa nokialaisen BC Lepin riveissä.

– Joukkueella on ollut loukkaantumishuolia ja Ville bongasi minut 35-vuotiaiden treeneistä. Tietäen tilanteen, niin heillä ei kauheasti ole reserviä. Ja jos valmentajan näkökulmasta pystyn tuomaan apua, niin hyvä, Riihelä kertoo.

Riihelä harjoittelee ensimmäisen kerran joukkueen kanssa tänään perjantaina ja nähdään mahdollisesti Näätien kokoonpanossa sunnuntain kotipelissä Kobria vastaan.