Vedossa olevalle BC Nokialle vastaan kärkijoukkue Vilpas vieraissa

Kaksi Korisliigan kuntopuntareiden kärkijoukkuetta kohtaavat lauantaina 10. helmikuuta Salohallissa, kun BC Nokia matkustaa sarjataulukon ykkössijaa pitävän Salon Vilppaan vieraaksi. Ottelu alkaa kello 17:00 ja jos et ole matkustamassa Alakulman kanssa paikan päälle, niin kiihkeä kamppailu on katsottavissa suorana lähetyksenä Fanseatilta.

Vaikka Vilpas onkin päävalmentaja Joonas Iisalon mukaan puristanut mailaa kotipeleissään lähiaikoina, niin salolaisten kotitaika on säilynyt. Jatkuvasti lähemmäksi kaksituhatta katsojaa Salohalliin houkutteleva Vilpas on voittanut jokaisen neljästätoista ottelustaan kotikentällään kuluvalla kaudella.

Samalla Näätien otteet ovat olleet lupaavia. Tammikuu itsessään oli loistava, mikä poiki kuusi voittoa seitsemästä ottelusta ja ”Serbian Härkä” Dragan Labovicille Korisliigan tammikuun pelaajan palkinnon. Helmikuu sai myös vaikeasta otteluohjelmastaan huolimatta positiivisen startin, kun Näädät pieksi kotikentällään sarjakakkosen Helsinki Seagullsin.

– Edessä kovin mahdollinen testi. Joukkueessa on kuitenkin tällä hetkellä hyvä tekemisen meininki, joten lähdetään rohkeasti haastamaan sarjakärkeä ja mittaamaan omaa tasoa, BC Nokian päävalmentaja Ville Tuominen ennakoi.

Vilppaan pelin moottori on selvä, kun ”Taikuri” Teemu Rannikko (9,7/1,7/6,9 syöttöä) pyörittää salolaisten hyökkäystä oivaltavilla syötöillään ja pelinlukemistaidollaan. Varsinkin tutkapari Rannikko ja Aaron Jones (16,4/11,7/2,0 torjuntaa) ovat tällä kaudella löytäneet toisensa useisiin näyttäviin alley-oop-suorituksiin.

Jonesin lisäksi Vilppaan pistetaakkaa kantavat mm. Tobin Carberry (15,1/5,0), Javontae Hawkins (14,4/5,2), tuore hankinta Jaylon Brown (12,3/2,3) ja Susijengi-rinkiin kuuluva konkari Juho Nenonen (10,2/3,4).

Roolipelaajista Salolta löytyy myös runsaasti leveyttä: Mikko Koivisto (7,5/2,0) aiheuttaa harmaita hiuksia vastustajien valmennustiimeille heittotaidollaan, Matias Ojala (7,0/3,1) tuo parketille kaiken, mitä häneltä löytyy ja Aatu Kivimäki (5,1/1,0) imee jatkuvasti oppia pelinjohtamisesta ”isoveljeltään” Rannikolta.

Näädille haaste on iso, sillä Vilpas on ollut tähän mennessä selkeästi Korisliigan ykkösjoukkue ja mestarisuosikki. Lähden Alakulman kanssa Salohalliin kannustamaan Näädät voittoon tai katso peli suorana Fanseatilta lauantaina 10. helmikuuta kello 17:00.