top of page

Karhu kirmasi karkuun Näädiltä pudotuspeliavauksessa

BC Nokian ja Kauhajoen Karhu Basketin välinen pudotuspelisarjan ensimmäinen osaottelu päättyi kauhajokisten selkeään 85-61 (53-35) -voittoon Pohjanmaalla. Karhu karkasi toisella neljänneksellä ja piti selkeän johtoaseman loppusummeriin saakka.

Terävästi aloittanut nokialaisryhmittymä pisti hanttiin toiselle neljännekselle asti, mutta Karhu keräsi puoliaikaan mennessä vakuuttavan johdon, jota Näädät ei kyennyt enää kirimään, jotta vieraat olisivat realistisesti taistelleet voitosta.

Toisen neljänneksen alkupuolella Antero Lehto viimeisteli nopeasta hyökkäyksestä lay-upin tilanteeseen 28-29, mikä näkyy videolla yllä. Lehdon lay-upin jälkeiset viisi minuuttia olivat nokialaisittain kuivat, kun Karhu vei viisiminuuttisen 13-0.

Alkuun pysyttiin ihan hyvin mukana ja toteutimme pelisuunnitelmaa. Vähän oli suunnitelmissa, ettei alamäkiä tulisi, mutta tänään toisella neljänneksellä tuli. Tämä oli kuitenkin sarjan ensimmäinen peli ja uskon, että tästä pystytään parantamaan. – Antero Lehto

Karhun ylivoima näkyi erityisesti levypalloissa, jotka kotijoukkue vei murskaavasti 47-25.

Me jatkamme taistelua koko pudotuspelisarjan lävitse. Nyt meillä on peli alla, katsomme videota ja etsimme asioita, joilla voimme sekoittaa Kauhajoen pakkaa. – Greg Gibson

Näätien parhaat pistemiehet olivat Gokul Natesan (17/3/4 riistoa), Lehto (13/1), Matias Ojala (12/5) ja Lassi Nikkarinen (10/1).

Kauhajoki pääsi pyörittämään minuuteille koko yhdentoista pelaajan kokoonpanoaan, josta esille nousivat Jeff Garrett Jr (17/8), Okko Järvi (14/3/5 syöttöä), Osasumwen Osaghae Jr (12/8), Eero Innamaa (10/3) ja TJ Holyfield (10/7).

Pudotuspelisarjan toinen ottelu pelataan tiistaina 16.3. Nokialla klo 18:30.