top of page

Kobrien Anderson hiljensi palloiluhallin

BC Nokia joutui tyytymään tappioon lauantai-iltana, kun Lapuan Kobrien Larry Anderson heitti summerin soidessa loppulukemat 78-81 (46-29).

Tasatilanteessa Niko Mattila lähti ajamaan ja lapualaiset nappasivat irtopallon näppeihinsä ja toimittivat sen Andersonille, joka Leppäkosken Sähkö Oy:n lattiateipin keskeltä kolmosen, jonka jälkeen kotiyleisö haroi hiuksiaan epäuskoisina.

Näädät aloitti terävästi karaten 21-3-johtoon jo viidessä minuutissa ja hallitsi peliä koko ensimmäisen puoliajan. Kolmannella neljänneksellä Kobrat nosti puolustuksensa aggressiivisuutta merkittävästi ja kuroi parinkymmenen pisteen eron tasaiseksi.

– Lapualle onnittelut hienosta noususta. He pelasivat toisen puoliajan sillä tavalla kun pelättiin, että he parhaimmillaan voivat pelata. Aggressiivisuudella he painostivat meidän menetyksiin ja huonoihin valintoihin. Ensimmäinen puoliaika meni meidän gameplanin mukaan, toinen heidän, Näätien päävalmentaja Ville Tuominen kommentoi.

Hyvässä vireessä ollut Niko Mattila (12/1) loukkasi itsensä ensimmäisellä puoliajalla, mutta palasi vielä parketille. Harmittavasti taas toisella puoliajalla Aapeli Alanen (16/1/3 syöttöä) joutui pois pelistä loukkaantumisen vuoksi. Alasen plus-miinus-tilasto oli Näätien paras +15.

– Mennään aika äärirajoilla kaikki jätkät. Kun vielä häviää tällä tavalla, niin takki on aika tyhjä.

Mattilan ja Alasen ohessa Näätien pistemiehinä kunnostautuivat Sean O'Mara (17/8), Dragan Labovic (13/8) ja Teemu Sulonen (11/1).

Kobrien pistenyrkin muodosti Andersonin (20/5) lisäksi Jaron Hopkins (13/9), Khalil Small (15/6/4), Panu Peltokangas (14/8) ja Jussi Turja (10/0).

Mutta! Ennen Korisliigan maajoukkuetaukoa pelataan vielä yksi peli – ja se pelataan ensi keskiviikkona Pyynikillä.