top of page

Näädille jännittävien hetkien jälkeen voitto Pyrinnöstä Pyynikillä

BC Nokia nappasi lähivuosina harvinaislaatuisen voiton Pyynikiltä, kun Näädät kairasi 72-77 (35-35) -vierasvoiton Tampereen Pyrinnöstä. Ottelun ratkaisijoiksi nousivat Antero Lehto ja Perrion Callandret.

Kun viimeiset kaksi minuuttia käynnistyivät, niin Näädät johti pisteellä 68-69. Nokialaiset puolustivat erinomaisesti, mutta Pyrinnön LJ Thorpe säkitti vaikean kääntöhyppyheiton, jolla Pyrintö nousi pisteen johtoon.

Sen jälkeen Antero Lehto otti Näädät reppuselkäänsä. Ensin Lehtoa rikottiin hyppyheitossa ja hän heitti kaksi vapaaheittoa sisään. Hetkeä myöhemmin – nokialaisten stopin jälkeen – Näädät onnistui hakemaan parikin hyökkäyslevypalloa, joista lopulta Lehto nosti korin alta vieraat kolmen pisteen johtoon 70-73, kun peliaikaa oli jäljellä enää 25 sekuntia.

– Meikäläinen kun vanhenee, niin asiat tapahtuvat nopeasti tuolla kentällä. En muista itsekään viimeisestä korista mitään. Ehkä vähän tuuria oli mukana, Lehto kommentoi.

Pyrinnön heittäessä tasoitusyrityksen ohitse loppu oli kissa ja hiiri -leikkiä, jonka Perrion Callandret sinetöi neljällä vapaaheitolla.

Kokonaisuutena ensimmäinen puoliaika oli miltei kokonaan nokialaisten hallinnassa, toinen puoliaika taas Pyrinnön. Loppuhetkillä Näädät kairasi rinnalle ja lopulta ohitse.

– Ensimmäinen neljännes oli meiltä todella hyvää, erityisesti puolustuksessa. Olemme ottaneet askelia oikeaan suuntaan. Meillä oli menetyksiä, mutta ne eivät koituneet meidän kohtaloksi tänään. Tärkeä voitto. Tuntuu, että kausi alkoi uudestaan maajoukkuetauon jälkeen ja mukaan tuli uusia pelaajia, Näätien päävalmentaja Greg Gibson kommentoi.

Näätien pistekuningas oli Callandret, jonka saldo oli 18 pistettä ja pelinrakentajalta huikeat 14 levypalloa. Kaksinumeroisille pistelukemille ylsivät myös Lehto (12/5), Johnathan Stove (10/8/4 syöttöä) ja debyyttinsä Näädissä tehnyt Malik Benlevi (11/5).

Pyrinnön pisteistä vastasivat Tomas Pihlajamäki (19/5), Ike Smith (15/8/4 syöttöä), Daytone Jennings (15/7) ja Osku Heinonen (12/2).

Näätien pelit jatkuvat kahden kotiottelun viikolla, jossa keskiviikkona Nokialle saapuu Kobrat ja lauantaina Salon Vilpas.