top of page

Näädillä edessä seurahistorian ensimmäinen euro-ottelu

BC Nokia valmistautuu merkittävään hetkeen seurahistoriassaan, kun Näädät pelaavat tiistaina ensimmäisen euro-ottelunsa Bulgarian hallitsevaa mestaria, Rilski Sportistia vastaan. Ottelu ei ole pelkästään iso askel seuralla, vaan se tarjoaa Näätien nuorelle ja energiselle joukkueelle tilaisuuden mitata tasoaan kansainvälisellä arenalla.


Vaikka Näätien kausi on vasta aluillaan, joukkuehenki tuntuu olevan jo todella korkealla, ja tämä näkyy niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Näätien pelitapa on rakentunut nopean tempopelin ympärille, ja joukkue pyrkii hyödyntämään nuorten pelaajiensa liikkuvuutta ja intensiivisyyttä. Valmentaja Greg Gibson on korostanut, että hänen joukkueensa haluaa pelata vapaasti ja kovalla temmolla, mikä tulee varmasti olemaan avain menestykseen europelissä.

“Haluan, että pelaamme vapaasti, nopealla temmolla ja niin kovaa kuin pystymme. Pallosta täytyy myös pitää huolta”, paaluttaa Coach Gibson.


Rilski Sportist puolestaan on kokenut joukkue, joka saapuu parketille hallitsevana Bulgarian mestarina. Vaikka mestaruus oli Rilskin ensimmäinen, joukkue on vakiinnuttanut asemansa Bulgarian kärkiseurojen joukossa. Rilskillä on fyysisesti iso joukkue, jonka avainpelaajiin kuuluvat kokeneet Bulgarian maajoukkueen pelaajat Aleksandar Yanev Georgiev ja Chavdar Kostov, sekä kroatialainen Jure Planicic, joka on tunnettu erityisesti levypallovoimastaan ja hyökkäystaidoistaan.



Rilski on vahva levypalloissa ja fyysisessä pelissä, mikä tekee BC Nokian levypallopelaamisesta ja pallonliikuttamisesta erityisen tärkeää. Nokialaiset haluavat pitää pelin nopeana ja pallon liikkeessä, jotta bulgarialaiset eivät pääse käyttämään fyysistä ylivoimaansa. Nokian nuori joukkue saa kuitenkin vastaansa myös erittäin kokeneen pelinrakentajan Laquincy Rideaun, joka on tunnettu tarkasta syöttöpelistään ja kyvystään johtaa joukkuettaan.


Rilski Sportist on aloittanut kautensa vahvasti voittamalla kaikki neljä harjoitusotteluaan, mutta BC Nokian joukkue on valmis haastamaan hallitsevan mestarin kotiyleisönsä edessä. Valmentaja Gibson on luottavainen, että Näätien energinen pelitapa ja hyvä joukkuehenki tuovat heille mahdollisuuden yllättää kokeneemman vastustajan.


Pallo nousee ilmaan tiistaina 17.9. kello 14.00, jolloin BC Nokia pääsee vihdoin tekemään seurahistoriaa ensimmäisessä euro-ottelussaan.

0 kommenttia

Comments


bottom of page